zonnepark hugeman gaat niet door

Zonnepark ‘Hugeman’ met 55.000 zonnepanelen gaat niet door

Het project ‘Nieuwe energie voor Hugeman’ in Zevenbergen gaat niet langer door. Men wilde 55.000 zonnepanelen plaatsen plaatsen in de Nederlandse stad. Het project voor dit zonnepark gaat om meerdere redenen niet door.

In 2015 schreef men de eerste plannen voor het zonnepark. Er zou tussen de wegen Oostrand en Touwslagerij in Zevenbergen een enorm zonnepark worden gebouwd. Men wilde het groots aanpakken en circa 55.000 zonnepanelen plaatsen. Deze zouden onder andere worden gebruikt voor de huurwoningen van Woonkwartier. Ook bedrijven en kantoren zouden voorzien worden van groene stroom.

Gesprekken

Er waren meerdere partijen bij betrokken, waaronder grondeigenaren, de gemeente, het samenwerkingsverband Energie en Gebied en de nodige voorbereidende partijen. Er kwam al wel een anterieure overeenkomst tot stand.

Begroting en rendement

De grootste uitdaging was het rondkrijgen van de begroting. De gronden hadden dan wel een lage verkoopwaarde, maar om het zonnepark echt rendabel te kunnen krijgen waren er minstens 55.000 zonnepanelen nodig. Toen het project getoetst werd, bleek toch dat het niet haalbaar zou zijn. De verplichte aanleg van groenstrook en wal zou te groot zijn, waardoor er nog maar 50.000 zonnepanelen konden worden aangelegd. Dat zou te weinig zijn om het rendabel te kunnen maken.

Tip: wilt u graag energie besparen? Start direct met energie vergelijken en stap over binnen enkele minuten naar de goedkoopste energieleverancier!

SDE+

Daarnaast kreeg men niet de noodzakelijke subsidie uit de regeling SDE (Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Het project zou sowieso niet haalbaar zijn, zonder te kunnen profiteren van deze regeling.

Reactie Vastgoed Woonkwartier

Hans van Hees, manager bij Vastgoed Woonkwartier, betreurt dat het niet is gelukt: ‘Alles overwegende hebben wij geconcludeerd dat een verdere uitrolling van het project niet raadzaam is. We vinden het jammer dat het niet gelukt is. Alle betrokkenen partijen zijn hiervan op de hoogte gesteld’. Van Hees laat ook weten dat men nu druk bezig gaat met alternatieve plannen.

Plaats een reactie