Welke apparaten verbruiken het meeste stroom in huis?

Als u wilt besparen op uw energielasten, kunt u meerdere stappen ondernemen. Een daarvan is om te controleren welke apparaten het meeste stroom in huis verbruiken. In dit artikel treft u een handig overzicht.

De grootste stroomverbruikers in huis

De volgende apparaten verbruiken het meeste stroom in huis:

  1. Elektrische boiler, gemiddelde kosten: 32 euro
  2. Elektrische kachel, gemiddelde kosten: 17 euro
  3. Groot plasma tv-scherm, gemiddelde kosten: 9 euro
  4. Amerikaanse koelkast, gemiddelde kosten: 8,50 euro
  5. Verlichting, gemiddelde kosten: 8,50 euro
  6. Sluipverbruik (het stand by staan van apparaten), gemiddelde kosten: 8 euro
  7. Vaatwasser, gemiddelde kosten: 6 euro
  8. Wasdroger, gemiddelde kosten: 5 euro

De elektrische boiler staat bovenaan

De elektrische boiler staat stipt bovenaan. Het is veruit de grootste energieslurper in huis. Het is allesbehalve energiezuinig dus. Een variant met een capaciteit van circa 20 liter verbruikt ongeveer 1.900 kWh per jaar. Dat komt gemiddeld uit op circa 32 euro per maand. Als u daarop wilt besparen, is het verstandig om te kiezen voor een zonneboiler. Deze wordt opgewarmd met behulp van zonne-energie. Daarmee kunt u ongeveer de helft per maand besparen. Dat is dus een besparing van 160 euro op jaarbasis.

Tips voor een lagere energierekening

Iedereen wil natuurlijk minder betalen aan de energieleverancier. Gelukkig zijn er talloze tips om energie mee te besparen. Zo kunt u onder andere alleen apparaten kopen met een A+++ energielabel. Deze modellen verbruiken het minste energie. Wilt u nog meer tips lezen? Bekijk dan dit artikel: 10 tips om energie te besparen.

Tevens kunt u besparen door over te stappen van energieleverancier. Als u jaarlijks overstapt, kunt u ieder jaar weer profiteren van welkomstaanbiedingen en –kortingen. Een welkomstkorting kan oplopen tot wel 250 euro. Als u beschikt over een contract voor onbepaalde duur, kunt u direct overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Met behulp van onze vergelijkingstool kunt u 100% onafhankelijk vergelijken én dat is wel zo’n fijn idee.

Plaats een reactie