Verkopers van energie willen niet dat u dit weet

Energie is booming business! Vooral voor de mensen die een energiebedrijf hebben of energie goed kunnen verkopen verdienen bakken met geld. Of beter gezegd bakken provisie als zij maar zoveel mogelijk klanten weten binnen te halen.

Energie is gewoon stroom en gas, geleverd door een energieleverancier. Het maakt echt niet uit van welke energieleverancier u energie krijgt. De energie is exact hetzelfde. Ja natuurlijk is er verschil in de prijs en in de verschillende aanbiedingen. Het is de belangrijkste reden waarom online energievergelijkers tegenwoordig duizenden bezoekers aantrekken. Iedereen wil de beste energiedeal hebben, want wie slim vergelijkt en op het juiste moment kiest voor een andere energieleverancier bespaart niet alleen op de prijs, maar krijgt ook nog eens een flinke Welkomstpremie, oftewel een hoge korting.

Wat veel mensen wel weten, maar nog veel meer mensen juist niet weten, is dat de korting waar energiebedrijven mee stunten niet meer is dan een sigaar uit eigen doos.

Energiebedrijven promoten met aantrekkelijke energie reclames, zoals 400 korting of vaste klantenkorting. Wil wil nou niet 400 euro korting? Iedereen wel.

In de praktijk werkt het iets anders. De korting die op het eerste oog opvalt, wordt pas aan u uitbetaald als u minimaal een jaar klant bent geweest én op tijd heeft betaald. Als dit niet het geval is, vervalt de korting.

Het resultaat is dat u helemaal niet heeft bespaart, maar zelfs veel meer moet betalen, dan wanneer u voor de laagste prijzen was gegaan ipv de hoogste korting.

En dat is de waarheid van de energie aanbiedingen anno 2020. Energiebedrijven die u een korting aanbieden om klant te worden zijn vaker heel erg duur dan heel erg goedkoop.

Als u echt wilt besparen, kies dan liever voor een energiebedrijf met lage energieprijzen, oftewel lage stroom en gas prijzen.

Plaats een reactie