Over ons

Energie vergelijken kan al sinds het vrijgeven van de energiemarkt. Dat kan online op verscheidene websites. Er zijn sinds de liberalisering in 2004 dan ook enorm veel online energievergelijkers bijgekomen. Allemaal zijn ze ontstaan met één gezamenlijk doel: De consument helpen met het vinden van de goedkoopste energieleverancier. De energiekosten zijn namelijk niet bij elke energieleverancier even goedkoop. De ene vraagt net iets meer dan de andere voor de levering van energie en gas.

Online energievergelijkers

Als u het aanbod van de verschillende energieleveranciers ziet kunt u zich afvragen of dit aanbod wel zo voordelig is. Dan is een onafhankelijke energievergelijker ideaal omdat u daarmee de verschillende aanbieders kunt vergelijken. U koopt waarschijnlijk ook niet de eerste de beste wasmachine. Het staat u altijd vrij om de prijzen online te vergelijken. Zo dus ook met het aanbod van de energieleveranciers.

Hoeveel kan er bespaard worden met energie vergelijken?

Met een dergelijke overstap via een online vergelijker kan men snel zo’n €700 per jaar overhouden. Als ze niet eerder zijn overgestapt dan is €700 een reëel bedrag dat bespaard kan worden. Zijn ze wel vaker overgestapt? Dan nog is een gemiddelde besparing van €450 per jaar haalbaar. Als u degene bent die graag wilt besparen dan kunt u dus onafhankelijk energie vergelijken. En dat is makkelijker en fijner dan een verkoper die u iets aan wil smeren. Met online energie vergelijken is dit niet het geval. Welke energie aanbieding van welke energieleverancier u ook kiest het is altijd de beste keuze.

Vrijblijvend een kijkje nemen in het aanbod

Wij geven u een kijkje in het aanbod, het vergelijken en overstappen mag u zelf doen. Begrijpt u iets niet of wilt u graag hulp? Dan bieden wij deze vrijblijvend zonder verplichting. Daarom zijn er de afgelopen jaren zoveel consumenten geweest en nu nog die liever online energie vergelijken. Zij voelen zich daardoor niet gehinderd of juist gedwongen om een bepaalde energieleverancier te kiezen.

Waarom energie onafhankelijk vergelijken?

Want dat is het gemak van online energie vergelijken onafhankelijk. U bent niet afhankelijk van een energieleverancier. Als u na het uitzitten van het energiecontract toch wilt zoeken naar goedkopere energiekosten dan kan dat gewoon. De beste manier om zoveel mogelijk voordeel te behalen is door te kiezen voor een korte overeenkomst. Daardoor bent u in de gelegenheid om elk jaar weer gebruik te kunnen maken van een energievergelijker.

Waar kan ik op vergelijken?

Een goede energievergelijker is in staat om zowel groene als grijze energie te vergelijken. Ook de looptijden kunnen aangevinkt worden. Dus zoekt u specifiek naar groene energie uit Nederland met de duur van één jaar? Dan zoekt de energievergelijker alle specifieke aanbiedingen. Wilt u ook nog eens de drie jarige energiecontracten bekijken? Dat is allemaal mogelijk, zelfs het zoeken naar enkel windenergie kan. Direct opzegbare energiecontracten is ook een mogelijkheid om op te zoeken. Kortom er is veel mogelijk mits u een goede energievergelijker voor u heeft.

Gratis overstapservice

Eigenlijk zijn alle energievergelijkers goed, maar een uitgebreide energievergelijker helpt u de goedkoopste energieleverancier te vinden. Als de keuze gevallen is op een bepaalde energieleverancier dan kunt u op aanvragen klikken. U wordt dan doorverwezen naar de pagina van de energieleverancier zelf. Zij nemen de overstap dan verder van ons over. En zeggen de huidige energieleverancier voor u op. Overstappen is gratis mits uw energiecontract bijna verloopt. Eigenlijk is overstappen altijd gratis. Maar wanneer uw energiecontract nog langer dan een jaar duurt, dan mag de energieleverancier u een opzegvergoeding in rekening brengen.

Wanneer is overstappen niet gratis?

Dan zijn er dus kosten verbonden aan het overstappen. Ons advies luidt dan ook om eerst de einddatum af te wachten. De energieleverancier mag u voor energie minimaal €50 opzegvergoeding in rekening brengen en €50 voor gas. Deze opzegvergoeding wordt hoger als de looptijd nog langer duurt. Tot aan anderhalf jaar looptijd die nog resteert is de vergoeding €50. Dus als u energie én gas afneemt komt dat uit op €100 opzegvergoeding. Bij anderhalf tot twee jaar is het €75 per product. En bij twee tot twee en half jaar €100 per product. Duurt de looptijd nog langer dan twee en half jaar? Dan is het €125 voor energie en €125 voor gas.

Het beste tijdstip om over te stappen is dus een aantal weken voordat de einddatum in zicht is. Overstappen is dan gewoon gratis voor u. Wel is het zo dat de energieleverancier de opzegvergoeding kenbaar moet maken binnen zes weken nadat u bent overgestapt. Als zij dit na deze zes weken doen dan hoeft u de opzegvergoeding niet aan de energieleverancier te betalen. U mag daarin tegen bezwaar gaan en deze indienen bij de energieleverancier.

Miljoen overstappers per jaar

De afgelopen tien jaar zijn er meer dan een miljoen huishoudens gewisseld van energieleverancier. En dat is om de simpele reden: goedkopere energiekosten. En waarom ook niet? Energie vergelijken op een website is een ideale tool. Consumenten die honderden euro’s weten te besparen hebben dan ook de smaak te pakken. Zij vergelijken elk jaar de kosten van de energieleveranciers. En de stijgende energiekosten zijn daar ook een onderdeel van. We willen zoveel mogelijk besparen en als het kan elk jaar.