Energie vergelijken

Klik eerst op ‘gegevens wijzigen’

Overzicht van energiemaatschappijen vergelijken

Bent u op zoek naar een goede website waarop energie vergelijken makkelijk is gemaakt? Dan bent u op deze website aan het goede adres! Wij hebben een onafhankelijke energievergelijker voor u waarmee u binnen enkele minuten ziet welke aanbieder het goedkoopst energie kan leveren op uw adres. Tijdens de eerste stap vult u enkele persoonlijke gegevens in. U kunt hierbij denken aan uw postcode, huisnummer en een schatting van uw energieverbruik. Geef ook aan wat voor soort contract u wenst. Hoe langer een contract duurt, des te goedkoper de energie vaak wordt.

Na het invullen van uw gegevens verschijnt er een overzicht van energiemaatschappijen. U ziet precies wat u per maand kwijt bent bij een bepaalde leverancier. De goedkoopste leverancier is dan ook snel gevonden. Door op “aanvragen” te klikken komt u op een pagina terecht waarop u de energie kunt aanvragen bij de aanbieder. Maak direct een vergelijking en ontdek hoeveel u kunt besparen als u energie vergelijken gaat.

Via deze website kunt u gemakkelijk en snel de energietarieven van verschillende energieleveranciers vergelijken. De goedkoopste aanbieder staat altijd bovenaan in de handige onafhankelijke energievergelijker. Als u wilt, kunt u ook nog filteren op onder andere duurzaamheid, contractduur, energietarief op aanbieder. Maak hiervoor gebruik van de handige filters.

Waarom onafhankelijk?

Dit is dé site voor het vergelijken van energieprijzen. Als u veel geld wilt besparen op uw maandelijkse lasten, is het absoluut een aanrader om gebruik te maken van de onafhankelijke energievergelijker. Overstappers kunnen namelijk ieder jaar weer profiteren van een welkomstbonus, waardoor u ontzettend veel geld bespaart. De onafhankelijk energievergelijker werkt ontzettend eenvoudig: u hoeft alleen maar uw postcode en huisnummer in te vullen en u krijgt direct een helder overzicht van de verschillende leveranciers in uw woonplaats.

Waarom postcode en verbruik invoeren?

Uw postcode en verbruik kunt u links bovenin de onafhankelijke energievergelijker invoeren, maar waarom moet dit eigenlijk? Deze gegevens kunt u invoeren, zodat u kunt zien of een bepaalde energieaanbieder daadwerkelijk levert op uw woonadres. Niet iedere energieleverancier levert namelijk door heel Nederland. Daarnaast is het van groot belang om uw verbruik in te voeren. Op basis van uw verbruik worden de actuele prijzen getoond. Weet u uw verbruik niet? Dat is geen probleem, want u kunt ook gewoonweg aangeven hoe groot uw gezin is. Op basis van uw gezinsgrootte kan de handige onafhankelijke energievergelijker een schatting maken. Start direct met vergelijken en u kunt vervolgens gemakkelijk overstappen.

Hoeveel bespaar ik?

Als u al jarenlang bij dezelfde energieleverancier zit, bespaart u gemakkelijk honderden euro’s per jaar. Voor grote gezinnen kan dat voordeel oplopen tot wel 450 euro per jaar. Een gemiddeld gezin ziet doorgaans een besparing van bijna 300 euro per jaar. Dat is natuurlijk ontzettend veel geld en daar kunt u veel andere leuke dingen mee doen. Wellicht zult u zich afvragen: hoe kan het zijn dat ik zoveel bespaar? Dat is gemakkelijk uit te leggen: omdat u zich als nieuwe klant aanmeldt, kunt u profiteren van welkomstaanbiedingen. Deze zijn alleen geldig voor nieuwe klanten. Bestaande klanten krijgen hooguit een ‘verlengingsbonus’ bij het verlegen van een contract. Dat is vrijwel niets vergeleken met de welkomstaanbieding.

Vergelijk met filters

Onze energievergelijker heeft diverse handige filters. Zo kunt u er onder andere voor kiezen om te filteren op duurzaamheid, soort contract, energietarief en aanbieders. Daarnaast kunt u ook nog een onderscheid maken tussen stroom en gas, alleen stroom of alleen gas. Ook kunt u zakelijk vergelijken: mocht u een bedrijf hebben, kan het voordeliger zijn om zakelijk af te nemen.

energie vergelijken onafhankelijk

Duurzame leveranciers

In het handige overzicht kunt u gemakkelijk filteren op duurzame leveranciers. Zo kunt u er onder andere voor kiezen om te kiezen voor groene stroom uit Nederland. Als u daarop filtert, weet u zeker dat uw stroom is opgewekt uit Nederlandse energiebronnen. Het kan dus bijvoorbeeld zijn dat dit wordt opgewekt via een van de vele windmolens uit Nederland. Daarnaast kunt u ook filteren op stroom van windmolens of stroom van zonnepanelen. Als u kiest voor ‘alleen duurzame leveranciers’, is de kans ook groot dat de stroom is geïmporteerd uit het buitenland. Zo wordt er veel groene stroom geïmporteerd uit de Scandinavische landen. Men maakt hier veelal gebruik van waterkrachtcentrales.

CO2-gecompenseerd gas

Momenteel is er helaas nog niet écht een duurzaam alternatief voor gewoon, grijs aardgas. Als alternatief kunt wel kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Dat wil zeggen dat een deel van uw inleg wordt geïnvesteerd in het aanplanten van nieuwe bomen. Daarnaast wordt er ook geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van groen gas.

Kies de juiste contractduur

Via ons kunt u altijd kiezen voor een bepaalde contractduur. Zo kunt u kiezen voor een eenjarig of een driejarig contract. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een direct opzegbaar contract. Het is raadzaam om te kiezen voor een eenjarig contract. Zodoende kunt u namelijk ieder jaar weer profiteren van een nieuwe welkomstaanbieding. In verhouding krijgt u namelijk minder korting bij een driejarig contract. Een direct opzegbaar contract is niet bij iedere energieleverancier beschikbaar en bovendien is deze vaak ook iets duurder.

Kiest u voor een vast of variabel energietarief?

In de onafhankelijke energievergelijker kunt u kiezen voor een vast of variabel energietarief. Zoals de termen al doen vermoeden, staat een vast energietarief gedurende de looptijd van uw contract vast. Een variabel tarief kan daarentegen wijzigen. In de regel wijzigt deze halfjaarlijks: per 1 januari en per 1 juli. De stijging of daling heeft te maken met de olieprijs. Indien deze stijgt, stijgt ook het energietarief. Als u voor zekerheid wilt kiezen, is het raadzaam om te kiezen voor een vast tarief. Echter profiteert u dan niet van tussentijdse prijsdalingen. U vermijdt daarentegen ook prijsverhogingen.

Voorkeur voor een bepaalde aanbieder?

Wij bieden u ook de mogelijkheid om te filteren op een bepaalde aanbieder. Als u voor een specifieke aanbieder wilt kiezen, omdat u bijvoorbeeld achter de missie en visie van een bepaalde energieleverancier staat kunt u daarop filteren. Ook als u bijvoorbeeld de klantenservice van een bepaald bedrijf erg goed vindt, kunt u daarvoor filteren. Natuurlijk hoeft u deze optie niet te gebruiken. Als u niet filtert op aanbieder, staat simpelweg de goedkoopste energieleverancier bovenaan. Een onafhankelijk energie vergelijk maken was dan ook nog nooit zo eenvoudig.

Gas en elektriciteit bij dezelfde aanbieder?

Als u wilt kunt u gas en elektriciteit afnemen bij twee verschillende aanbieders. U kunt dat afzonderlijk van elkaar vergelijken in de onafhankelijke energievergelijker. In sommige gevallen kan het bijvoorbeeld voorkomen dat gas wordt geregeld door de woningbouwvereniging. Als dat echter niet van toepassing is, is het raadzaam om zowel gas en elektriciteit bij dezelfde aanbieder af te nemen. Dat is over het algemeen voordeliger en bovendien ontvangt u een overzichtelijke factuur met alle kosten voor zowel stroom als gas.

Consument of zakelijk?

We hebben zowel de mogelijkheid om te vergelijken voor de consumentmarkt als de zakelijke markt. Als u een bedrijf heeft, kan het soms voordeliger zijn om zakelijk te vergelijken. U kunt eenvoudig aangeven of u wilt kiezen voor consument of zakelijk.

onafhankelijke energievergelijker

Wanneer kan ik overstappen?

Wilt u graag overstappen? Een verstandige keuze. Echter is het nog wel van groot belang dat u goed kijkt naar uw huidige contract. Het is namelijk erg belangrijk dat u niet te vroeg overstapt, want mogelijk riskeert u een overstapboete. Indien u beschikt over een contract voor onbepaalde duur, is het mogelijk om direct over te stappen. Ook wanneer uw contract binnen zes weken afloopt, is het direct mogelijk om over te stappen. Sommige energieleveranciers bieden de mogelijkheid om zes maanden van tevoren de overstap te regelen. Het is dan wel erg belangrijk dat u aangeeft dat u het contract op een later moment wilt laten ingaan.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is tegenwoordig erg eenvoudig. Via ons is het gemakkelijker dan ooit. Met behulp van de handige overstapservice hoeft u namelijk nauwelijks iets te doen. Vergelijk als eerste de goedkoopste energieleverancier met behulp van onze onafhankelijke energievergelijker. Vul hierbij uw postcode, huisnummer en verbruik in om te kijken welke energieleveranciers beschikbaar zijn in uw regio. Eventueel kunt u nog gebruikmaken van de verschillende filters, om bijvoorbeeld te filteren op een duurzame energieleverancier. Heeft u de juiste energieleverancier gevonden? Klik dan op de oranje button.

Hulp nodig?

Wilt u energie vergelijken, maar heeft u toch nog enige vragen? Dat is geen probleem, want u kunt natuurlijk contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Neem gerust contact op met onze klantenservice. Uiteraard helpen wij u graag. Stuur uw vragen en/of opmerkingen zo specifiek mogelijk door, zodat we u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.