Energie overstappen

Wilt u overstappen naar een andere energieleverancier? Via deze website kan dat op een snelle en simpele manier. Eerst zoekt u uit welke energieleverancier voor u de beste keuze is. Dat kan met onze onafhankelijke energievergelijker. Vervolgens kiest u het voordeligste energiepakket/contract. Nu gaat u naar de website van de betreffende energieleverancier waar u gebruik kunt maken van een gratis overstapservice. Overstappen energie is daarmee binnen enkele minuten geregeld.

Nadat de overstap in orde is gemaakt heeft u nog wel een bedenktijd van 14 dagen. Dit is wettelijk verplicht en stelt u in staat om het gekozen contract binnen 14 dagen kosteloos te ontbinden. U hoeft hiervoor geen reden op te geven. Wilt u na 14 dagen uw overstap ongedaan maken, dan zijn er waaarschijnlijk wel kosten aan verbonden omdat u in feite contractbreuk pleegt. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen. Dus bezint voor gij begint!

Ook dient u rekening te houden met een eventuele waarborgsom. De waarborgsom is een extra kostenpost die u moet betalen als u ergens betalingsachterstanden heeft. In dit geval kan een energieleverancier u een extra rekening presenteren om het risico dat u niet tijdig betaald in te dellen. Soms zijn er ook aanbiedingen van bepaalde energieleveranciers waarbij u direct kunt overstappen zonder dat u een waarborgsom moet betalen.