Energie besparen

Wilt u graag op energie besparen? Er zijn voldoende mogelijk om tientallen tot zelfs honderden euro’s per jaar te besparen op uw energiekosten. Vaak kost de handeling weinig tot geen tijd en levert het een bepaalde bedrag op. Wij willen u graag helpen met energie besparen en geven u dan ook enkele tips zodat u direct kunt starten met de besparing.

Schakel alle apparatuur uit

Veel mensen laten apparaten onnodig lang aan staan, ook als ze niet worden gebruikt bijvoorbeeld. Een goed voorbeeld hiervan is de televisie. Staat uw televisie regelmatig onnodig aan, zet deze dan uit zodra u stopt met televisie kijken. Doet u dit met alle apparaten, dan kunt u behoorlijk wat besparen op jaarbasis.

5 minuten douchen..

Hoe lang staat u onder de douche per dag? Veel mensen staan 15 minuten of zelfs langer onder de douche. Dit kost behoorlijk wat water, maar ook energie. Het water waarmee u doucht moet namelijk opgewarmd worden. Probeer de douchetijd in te korter met een aantal minuten, dit kan flink wat euro’s opleveren.

Overstappen van energie

De laatste tip die wij willen meegeven is het overstappen naar een goedkopere energieleverancier. Zit u al jarenlang bij dezelfde leverancier? In veel gevallen loont het om over te stappen naar een andere aanbieder. Er volgt zo dadelijk een vergelijkingsmogelijkheid, u kunt dan nagaan welke energieleverancier het goedkoopste is. De kans is groot dat er een leverancier tussen zit die goedkoper stroom en gas kan leveren dan uw huidige leverancier. Stap in dat geval over en bespaar direct op uw energiekosten.