Besparen op energiekosten tijdens wintersport

Besparen op energiekosten tijdens wintersport

Veel Nederlanders kiezen ervoor om tijdens de winter op wintersport te gaan. Op het moment dat u weggaat, laat u uw huis een tijdje onbewoond achter. Dat kan resulteren in onnodig energieverbruik. Dat is natuurlijk ontzettend zonde, want u bent namelijk helemaal niet thuis. Als u dus weg van huis gaat, is het raadzaam om dit artikel te lezen. U kunt namelijk gemakkelijk besparen op energiekosten als u weg bent van huis.

Bespaar geld op energieverbruik

De meeste mensen zullen denken: als ik niet thuis ben, verbruik ik ook geen energie. Dat is lekker voordelig. Echter is dat niet waar. Het verbruik is natuurlijk wel lager, maar bepaalde apparaten zullen wel gewoon stroom verbruiken. Dat staat ook wel bekend onder de noemer ‘sluipverbruik’.

Gelukkig kunt u dat voorkomen. Laat apparaten bijvoorbeeld niet op stand-by staan. Dat geldt onder andere voor de televisie of het koffiezetapparaat. Daarnaast kan er brand ontstaan, indien het apparaat op stand-by staat. Er is dus een dubbele reden om dit te goed te checken, alvorens u weggaat op wintersport. Trek daarom gewoonweg alle stekkers uit de apparaten, voordat u op reis gaat naar uw favoriete wintersportbestemming.

Houd rekening met de thermostaat

Vaak blijft de thermostaat op dezelfde temperatuur staan. Het wordt gewoonweg vaak vergeten als men op vakantie gaat. Mocht de temperatuur dan onder een bepaalde warmte komen, wordt de centrale verwarming automatisch ingeschakeld. Dat is ontzettend zonde. Daarom is het belangrijk om dat niet te vergeten. Gelukkig zijn er tegenwoordig wel diverse energie-apps, zodat u uw thermostaat op afstand kunt bedienen.

Daarnaast kan het er ook voor zorgen dat leidingen bevriezen. Vooral leidingen die zijn verouderd kunnen bevriezen, indien de temperatuur onder het vriespunt komt. Dat kan worden voorkomen door de thermostaat nooit lager te zetten dan 14 graden Celsius. Tot slot is het nog raadzaam om de radiatoren lichtelijk open te draaien. Leidingen die niet goed beschermd zijn tegen de vrieskou, kunnen bedekt worden met een dekentje.

Nog meer besparen?

Wilt u nog meer geld besparen? Start dan vandaag nog met energie vergelijken. U kunt nog zoveel tips en trucks toepassen op uw huis, maar toch werkt overstappen vaak nog het allerbeste. Als u al jarenlang klant bent bij dezelfde energieleverancier, betaalt u waarschijnlijk veel te veel voor uw energielasten. Stap daarom over naar een nieuwe energieleverancier en bespaar tot wel honderden euro’s per jaar!

Plaats een reactie